COMPROMÍS PORTARÀ A LES CORTS UNA PROPOSTA PER MINIMITZAR LES RADIACIONS D’ANTENES DE TELEFONIA A LES ZONES URBANES

La diputada de Compromís, Mònica Àlvaro, es reuneix amb la Plataforma contra l’Antena d’Altura a proposta del portaveu de Compromís, Juan Ramón Rodriguez, i apel·la al Consistori a estar del costat dels veïns i oferir alternatives

Compromís treballarà tant al Congrés, com al Senat per aconseguir una modificació de la Llei de Telecomunicacions que doni veu als ajuntaments i als veïns davant la possible instal·lació d’antenes

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts i diputada autonòmica Mònica Àlvaro, ha mantingut esta setmana una reunió amb els membres de la Plataforma contra l’Antena d’Altura, per coordinar estratègies amb l’objectiu de fer efectives les demandes per impedir la posada en marxa d’una antena telefònica al oor del nucli urbà, al carrer Joan Terrada, prop d’una escola bressol i sobre habitatges habitades. La reunió, mantinguda a proposta del coordinador de Compromís a l’Alt Palància, Juan Ramón Rodríguez, va servir perquè la representant autonòmica de Compromís es comprometés a elevar a les Corts una proposta perquè es limitin al mínim operatiu les emissions d’aquest tipus d’instal·lacions a les zones urbanes. «La lluita de la plataforma, que ha aglutinat les signatures dels veïns del municipi, ha de ser recolzada de forma activa per l’equip de Govern local i per tots els grups del municipi. Des de Compromís estem del costat dels veïns i anem a elevar des a els Corts propostes, peticions d’informació …», ha dit Álvaro. «Una de les propostes que portarem a les Corts és reduir al màxim les emissions i les radiacions de les antenes per minimitzar l’efecte almenys dins els nuclis urbans, però el problema és en la nova Llei de Telecomunicacions, pactada recentment per PP i PSOE, que permet a les companyies telefòniques ‘ocupar’ els terrats per un suposat interès general sense que els consistoris tinguin competències per retirar-les», ha explicat l’alcalde d’Alcora i diputat autonòmic, Víctor Garcia..

Per aquest motiu, Àlvaro i Garcia han apel·lat als grups polítics de la localitat a que divendres que ve en el ple no només donen suport a la proposta en contra de la Llei de Telecomunicacions sinó que «busquen fórmules d’acord, com el lloguer a l’empresa de terrenys més allunyats del municipi, o fins i tot mecanismes de pressió des del consistori perquè l’empresa telefònica que espera operar a la localitat cedesca a l’opinió dels veïns del municipi «.

Àlvaro ha recordat que a través del Senador Territorial de Compromís, Carles Mulet, i del diputat al Cogrés, Joan Baldoví, es treballarà per impulsar una reforma legislativa que evite aquest «abús de poder de les companyies telefòniques». I, d’altra banda, des de les Corts es treballarà per minimitzar els efectes de la possible posada en marxa. No obstant això, a curt termini, i abans que es posin en marxa l’antena, des de l’Ajuntament s’haurien de plantejar alternatives perquè l’empresa accedeixi a modificar la ubicació.

Vicent Sanchez i Ortells